[ X ]
[ X ]
[ X ]
În satul Zagarancea a fost inaugurat primul teren de tenis din raionul Ungheni
28 Octombrie

Satul Zagarancea din raionul Ungheni a devenit un nou punct de referință pe harta tenisului moldovenesc. Pe 27 octombrie, în cadrul Hramului localității, a avut loc ceremonia de deschidere și dare în exploatare a primului teren de tenis din regiune, transmite CURENTUL.

La eveniment au participat Victor Zubcu, ministrul Tineretului și Sportului, Liudmila Guzun, președintele raionului Ungheni, Mihai Burlacu, primarul comunei Zagarancea, Marina Tauber, președintele Federației de Tenis din RM și Sebastian Andreuță, antrenor emerit al RM. Dreptul de a tăia simbolic panglica roșie le-a revenit Dl. Victor Zubcu și Marinei Tauber. Ulterior, toți oaspeții ceremoniei au ținut o scurtă cuvântare și au adresat felicitări cu ocazia Hramului comunei Zagarancea.

Să vadă noul teren de tenis și să cunoască mai îndeaproape magia tenisului de câmp au venit și locuitorii satului, care s-au arătat mulțumiți și fascinați de noua descoperire. De asemenea, publicul a putut urmări și un master-class oferit de frații Chiril și Ilia Snițari, membri ai echipelor naționale ale Moldovei.

Spre final, Federația de Tenis a dăruit locuitorilor satului Zagarancea echipament sportiv, astfel încurajându-i să practice acest gen de sport. Mai mult decât atât, în timpul apropiat, în comună se preconizează să fie lansat și programul Tennis 10’s Moldova, pentru copiii care vor să practice tenisul de câmp.

Menționăm că proiectul de construcție a terenului de tenis a fost realizat de Federația de Tenis din RM cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului al RM, în cadrul Programului Extins de dezvoltare a tenisului în masă în toate regiunile țării.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților