[ X ]
[ X ]
[ X ]
IGP – la datorie, în timpul protestului de mâine
30 Iunie

În contextul desfășurării protestului de mâine, Inspectoratul General al Poliției (IGP) recomandă cetățenilor să respecte regulile bunei conduite, a ordinii publice și securității circulației rutiere, transmite CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, responsabilii IGP au menționat că, cetățenii trebuie să respecte câteva reguli:

– să respecte legislația, ordinea publică și cerințele forțelor de ordine;

– să se abțină de la acțiuni care ar împiedica ca protestul să se desfășoare pașnic;

– este interzisă aflarea persoanelor în cadrul acțiunii de protest cu arme de foc, substanțe explozive, obiecte tăioase, etc.;

– să nu se prezinte în stare de ebrietate;

– să nu poarte măști sau cagule.

De asemenea, în acest timp vor fi restricții de circulație a transportului. Locuri de parcare vor fi în adiacentul Circului, str. Mihai Viteazul și Columna, precum și în fața Academiei de Științe a Moldovei (AȘM). Transportul public va fi redirecționat pe străzile adiacente. De asemenea, este posibilă și sistarea circulației transportului în dependență de evoluția protestului.

Echipa „Dialog Poliția” se va afla în adiacentul str. Bănulescu Bodoni și str. Pușkin cu 4 corturi unde polițiștii vor asigura un climat de siguranță pentru cetățeni. De asemenea, în cadrul corturilor participanții la protest vor fi informați despre recomandările în timpul protestelor pentru a fi în siguranță și li se va acorda apă la necesitate. În corturi se vor afla și medicii MAI pentru a interveni în caz de necesitate.

Amintim că, mâine, 1 iulie, în Piața Marii Adunări Naționale se va desfășura o amplă acțiune de protest cu privire la decizia de a declara alegerile locale din Chișinău nule.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților