[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iată care au fost provocările AIPA în 2019!
20 Februarie

Cea mai mare provocare pentru Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a fost reorganizarea din instituție publică în autoritate administrativă. Declarația a fost făcută de directorul general al AIPA, Vadim Curmei într-un interviu pentru Almanah Politic 2019, transmite CURENTUL.

Vadim Curmei a menționat că obligațiunile au fost onorate.

„Cea mai mare provocare, care ne-a afectat din punct de vedere instituţional, a ţinut de reorganizarea AIPA din instituţie publică în autoritate administrativă, drept rezultat al proiectului de lege promovat de către Centrul de Implementare a Reformelor. Deşi exista riscul destabilizării activităţii Agenţiei, indiferent de greutăţi, ne-am onorat toate obligaţiunile pe care le aveam. Totuşi, nu excludem că reorganizarea aceasta ne poate afecta în procesul de implementare a cerinţelor înaintate de UE pentru recunoaşterea AIPA ca o Agenţie de Plăţi la nivelul UE, cu posibilitatea de gestionare a fondurilor UE.

O provocare a rămas şi formarea continuă a personalului AIPA, drept rezultat al fluctuaţiei cadrelor, pentru edificarea unei echipe competente în administrarea, procesarea şi verificarea investiţiilor efectuate de către potenţialii beneficiari de subvenţii”, a spus Vadim Curmei.

Interviul integral îl puteți citi aici.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților