[ X ]
[ X ]
[ X ]
Grupurile de lucru pentru dezvoltarea transportului auto și infrastructurii drumurilor s-au întrunit în ședință
18 August

La sediul din or. Chișinău a Misiunii OSCE în Republica Moldova a avut loc o nouă ședință a grupurilor de lucru pentru dezvoltarea transportului auto și infrastructurii drumurilor, cu participarea reprezentanților partenerilor internaționali din cadrul formatului de negocieri „5+2”, transmite CURENTUL.

Delegația din partea Chișinăului a fost condusă de Serghei Bucătaru, Secretar de stat din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Subiectul ședinței a vizat problema се ține de înregistrarea la autoritățile competente din Republica Moldova a stațiilor de testare tehnică din regiunea transnistreană, precum și ulterioara activitate a acestora în vederea prestării serviciilor pentru categoriile de autovehicule care fac obiect de reglementare a Deciziei protocolare din 24 aprilie 2018 și urmează să obțină plăci de înmatriculare și certificate de model neutru pentru a participa în traficul rutier internațional.

În cadrul discuțiilor s-a menționat faptul că au fost determinate 5 stații care se vor ocupa cu această procedură, conducătorii cărora au frecventat cursuri de instruire organizate de către reprezentanții Agenției Naționale Transport Auto (ANTA).

În timpul apropiat stațiile nominalizate urmează să obțină de la ANTA autorizațiile de activitate în domeniul inspecției tehnice a autovehiculelor.

Pe parcursul săptămânii viitoare se preconizează desfășurarea unei noi ședințe a grupurilor de lucru sectoriale în vederea continuării discuțiilor pe subiectul stațiilor de testare tehnică, precum și pe marginea asigurării funcționalității punctelor de înmatriculare a mijloacelor de transport din orașele Râbnița și Tiraspol.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților