[ X ]
[ X ]
[ X ]
Grupul Popular European – constituit în Parlament. Vezi cine sunt membrii!
12 Aprilie

În Parlamentul RM, începând cu ziua de astăzi, este constituit și va activa Grupul Popular European. Anunțul a fost făcut, acum câteva clipe, de către deputații Iurie Leancă și Valeriu Ghilețchi, informează CURENTUL.

Iurie Leancă a declarat că, în ultima perioadă, au avut mai mute discuții cu unii colegi -deputați neafiliați, pentru a găsi împreună o formulă privind constituirea „unui grup politic influent în Parlament”.

„Astăzi suntem în măsură să vă anunțăm despre constituirea Grupului Popular European. Acest grup va fi format din deputați care au activat până în prezent drept neafiliați și anume: Valeriu Ghilețchi, Ștefan Creangă, George Mocanu, Aliona Goța, Octavian Grama, Mihaela Spătaru, Simion Grișciuc, Eugen Carpov și Iurie Leancă. În total, în prezent, ne referim la un grup de 9 deputați, la care pot adera pe viitor și alți colegi care susțin parcursul european al RM. La această etapă ne axăm pe dimensiunea colaborării parlamentare”, a declara Leancă.

Totodată, Iurie Leancă a menționat că scopul principal al Grupului Popular European va fi acela de a susține și a accelera măsurile pentru continuarea parcursului european al țării și pentru implementarea reformelor asumate prin Acordul de Asociere.

„Facem acest lucru din dorința de contribui la promovarea valorilor europene în țara noastră. De altfel, toți cei care au lansat crearea Grupului Popular European au susținut consecvent prin activitatea lor obiectivul integrării europene. Acest grup va activa în colaborare cu PPEM. Asta înseamnă implicit că vom reprezenta și obiective politice ale PPEM, care, de altfel, sunt și obiectivele cu care vin foști colegi din PLDM, obiectivele care împreună le-am promovat la ultimele alegeri parlamentare. Am propus în cadrul discuțiilor ca Grupul Popular European din Parlament să fie condus de deputatul Valeriu Ghilețchi, propunere care a fost acceptată de colegi. Ceea ce începem astăzi este un proiect pe termen lung”, a mai spus Leancă.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților