[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO// VIDEO) În sectorul Rîșcani al Capitalei indicațiile se execută! Mai multe lucrări au fost făcute la solicitarea pretorului Nicolae Balaur
20 Iulie

În această săptămână, în sectorul Rîșcani al Capitalei, au avut loc o serie de lucrări de menținere a infrastructurii, de curățare a arborilor sau instalării iluminatului stradal, transmite CURENTUL.

Pe pagina de Facebook a pretorului sectorului Râșcani, Nicolae Balaur, sunt postate toate activitățile care au loc sau deja s-au finisat în sector.

La ședința de luni, Nicolae Balaur a solicitat ca lucrările să fie excutate în timp și anume: amenajările în parcul A. Lupan, evacuarea crengilor din curțile de bloc, combaterea comerțului ilicit (str. D. Râșcanu – str. Saharov), modificarea orarului pentru evacuarea gunoiului menajer din parcul Râșcani (str. Braniștii) în zilele de weekend.

5

Astfel, la solicitările locatarilor din zona Parcului Andrei Lupan, Poșta Veche, au fost instalate în această săptămână urne de gunoi.

La capitolul lucrări la infrastructura rutieră, în primele zile ale săptămânii în curs, a fost efectuată reparația curentă a părții carosabile str. B. Voievod, 6/4 (executat la data de 16.07.2018 pe suprafața de 500 metri pătrați), reparația canalizării pluviale la str. Coșbuc, 12, str. Pușkin, str. Albișoara.

De asemenea, la sensul girator de la str. Studenților (stația terminus) au fost continuate lucrări cu excavarea solului nefertil. În zona de referință nu vor fi amplasate bănci, va fi un loc de trecere frumos amenajat și practicabil pentru pietoni.

În plină desfășurare au fost și lucrările de curățare și defrișare a copacilor, conform autorizației, la bd. Renașterii Naționale.

La capitolul iluminat stradal, au fost continuate lucrările de renovare și restabilire a iluminatului. Prioritar – pe teritoriile instituțiilor de învățământ. Montarea pilonilor noi și întinderea cablului torsodat s-a efectuat la Centrul de creație tehnică al copiilor (str. Crângului, 7). Următoarea destinație – Centrul de activitate extrașcolară „Curcubeul” (str. Braniștii, 5).

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților