[ X ]
[ X ]
[ X ]
Expoziția „Creația lui Alexandru Bernardazzi în viziunea tinerilor artiști plastici” poate fi văzută la Muzeul de Istorie a or. Chișinău
2 Iulie

O expoziție despre „Creația lui Alexandru Bernardazzi în viziunea tinerilor artiști plastici” a fost inaugurată în incinta Muzeul de Istorie al Orașului Chișinău. Evenimentul este dedicat aniversării a 190 de ani de la nașterea renumitului arhitect, informează CURENTUL.

Expoziția conține circa 25 lucrări de grafică și pictură ale studenților, realizate în cadrul atelierului de creație în aer liber, organizat de Facultatea de Artă Plastică și Design a Universității Pedagogice „I. Creangă”.

Potrivit organizatorilor, atelierul de creație vizează stimularea potențialului artistic și creativ al studenților, promovarea unei atitudini responsabile și conștientizarea civică a importanței trecutului istoric, atragerea atenției tinerilor asupra importanței patrimoniului arhitectural național, a istoriei sale, implicarea activă a studenților în procesele de studiu și popularizarea creației marelui arhitect Al. Bernardazzi.

Curatorul galeriei este Ana Simac, doctor în studiul artelor, decan al FAPD, UPS „I. Creangă”.

Aceasta poate fi vizitată la Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău, până pe 15 iulie, pe adresa str. A. Mateevici, 60A.

Menționăm că expoziţia a fost organizată în cadrul proiectului de cercetare ştiinţifică „Cultura promovării imaginii oraşelor din Republica Moldova prin intermediul artei şi mitopoeticii”, în cadrul căruia vor fi organizate mai multe evenimente.

Doina Buruiană

Inapoi la arhiva noutaților