[ X ]
[ X ]
[ X ]
Expert: La începutul campaniei, o bună parte din alegătorii PSRM nici nu știau cine e Ion Ceban
16 Octombrie

Comunitatea watchdog.md, împreună cu CBS – AXA, au realizat sondaje pe durata campaniei electorale pentru a vedea care sunt preferințele chișinăuienilor pentru Primăria Capitalei. Astfel, expertul watchdog.md, Valeriu Pașa, spune că de la primul sondaj realizat, la al treilea, s-a schimbat intenția de vot generală, transmite CURENTUL.

El menționează că la începutul campaniei, o bună parte din alegătorii socialiști nu știau cine e candidatul lor.

„Adică chiar elementar noi am comparat răspunsurile și mai bine de o treime din alegătorii PSRM din Chișinău nici nu știu cine este Ion Ceban, chiar dacă el a participat anul trecut la alegeri. Deci, în pauza asta lumea l-a cam uitat. Și se votează politic în mod evident foarte mult pentru funcția de primar”, spune Valeriu Pașa.

O altă schimbare a fost excluderea lui Ruslan Codreanu din cursă.

„O altă schimbare majoră este desigur excluderea celui care foarte probabil trebuia să se claseze pe locul trei – Ruslan Codreanu –, care în primul sondaj a avut în jur de 8 la sută, apoi nu l-am mai inclus, fiindcă a fost exclus din cursă, apoi l-am re-inclus parțial în ultimul sondaj, pentru că a fost re-inclus în cursă. Adică, jocurile astea ale justiției și organelor electorale de la noi ne-au afectat și pe noi cu sondajele noastre”, a mai spus Valeriu Pașa pentru Radio Europa Liberă.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților