[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ex-ministrul Educației: „Noua ministră vrea să numească oamenii în funcții după bunul ei plac”
14 Iulie

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) este nemulțumit de inițiativele coaliției de guvernare, de a se preocupa de BAC și de domeniul educației, transmite CURENTUL.

Președinta PAS, Maia Sandu, a afirmat că nu este justificat faptul că guvernarea s-a interesat acum de rata scăzută la examenele de bacalaureat și de ce vor medii mari, dacă nu se preocupă de domeniul educației.

„Vice-ministra Educației vine cu pretenții la echipa Agenției pentru Dezvoltarea Curriculară, care a reușit fără sprijin politic să asigure în continuare evaluarea corectă a absolvenților. Noua ministră vrea să numească oamenii în funcții după bunul ei plac”, a spus Maia Sandu.

Totodată, lidera PAS este nemulțumită de decizia guvernării de a comasa instituțiile din cadrul Ministerului Educației. „Agențiile trebuie responsabilizate, nu – comasate. Bănuiala noastră este că se face intenționat aceste comasări pentru a lăsa oamenii comozi la conducere”, a adăugat ea.

Secretarul partidului, Igor Grosu, a menționat că metodologia examenelor de bacalaureat a fost elaborată în conformitate cu Codul Educației. „Toate acuzațiile vice-ministrei sunt mostre de incompetență. PDM vrea să revină la practicile vechi când notele erau cumpărate și mediile mari. Se insista pentru eliminarea baremului de punctare din examen. Acest principiu va duce la fraudarea examenelor. Cerem partidelor politice să se abțină de la subiectul cu bacalaureatul”, a spus Igor Grosu.

Totodată, PAS a cerut guvernării să adopte o nouă lege a salarizării profesorilor, să aloce bani pentru construcție unor noi școli, să numească în funcția de ministru o persoană onestă și respectată de mediul educațional, să facă audieri la Parlament pe baza cum este implementat Codul Educației și Strategia Educației 2020.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților