[ X ]
[ X ]
[ X ]
Eugen Sturza a discutat cu ministrul Apărării Ucrainei. Iată care au fost subiectele abordate
12 Iunie

Ministrul Apărării, Eugen Sturza a purtat discuţii oficiale, la Odessa, cu omologul său ucrainean, Stepan Poltorak, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, Eugen Sturza şi Stepan Poltorak au evaluat situaţia de securitate în regiune, cu accent pe conflictele armate din estul Ucrainei şi creşterea numărului de exerciţii militare în regiunea transnistreană.

De asemenea, cei doi oficiali au discutat despre experienţa Ucrainei în contracararea ameninţărilor hibride, dar şi experienţa obţinută în apărarea suveranităţii sale în regiunile de est.

Totodată, miniştrii Apărării au analizat oportunităţile de cooperare în domeniul tehnico-militar şi posibilităţile schimbului de informaţie pe marginea ameninţărilor regionale de securitate.

La final, părţile au convenit asupra intensificării cooperării moldo-ucrainene pe segmentul apărării naţionale, care se va axa pe desfăşurarea exerciţiilor şi instruirilor comune, astfel încât experienţă să fie benefică pentru ambele armate.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților