[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dosarul privind înstrăinarea a 4 terenuri de construcție din Bubuieci – transmis în judecată
24 Aprilie

Procuratura Anticorupție anunță despre transmiterea spre examinare în instanța de judecată a dosarului privind înstrăinarea ilegală a 4 terenuri destinate construcției din comuna Bubuieci, transmite CURENTUL.

În fapt, factorii de decizie din cadrul Primăriei Bubuieci, în complicitate cu alte persoane, au pus în aplicare o schemă ilegală, în scopul obţinerii gratuite a unor loturi de pământ aflate în proprietatea administraţiei publice locale a comunei Bubuieci.

Potrivit materialelor cauzei, funcționarii, împreună cu un complice, urmărind scopul înstrăinării a patru terenuri, ce aparţineau primăriei, ar fi identificat persoane, din alte localităţi ale ţării, cu numele şi prenumele identice cu ale adevăraţilor solicitanţi de terenuri. După ce au intrat în posesia terenurilor, beneficiarii ar fi făcut procuri generale pe numele unuia dintre funcționarii primăriei implicați în schemă, care în cele din urmă, le-a vândut unor terţi.

Pe terenurile în cauză a fost aplicat sechestru. Dacă funcționarii vor fi găsiți vinovați riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 8 la 15 ani.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților