[ X ]
[ X ]
[ X ]
Declarație: „Găgăuzia are rezultate în parteneriatele cu Federația Rusă, UE și Turcia”
11 Aprilie

Problemele eficienței administrării publice în Găgăuzia și modalitățile de dezvoltare a regiunii sunt discutate, astăzi, în cadrul unei Conferințe Internaționale SHIFT 2017, aflată la cea de-a II-a ediție, transmite CURENTUL.

Președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Vladimir Cîssa a menționat că autonomia a obținut multe rezultate timp de 20 de ani, mai ales pe arena internațională.

„Astăzi, Găgăuzia are rezultate în parteneriatele cu Federația Rusă, UE și Turcia. În toate greutățile am învinuit mereu Chișinăul, dar autonomia are problemele sale”, a spus Vladimir Cîssa.

Vadim Ceban, adjunctul Bașcanului Găgăuziei, a reiterat dinamica pozitivă a lucrurilor în autonomie și continuarea dialogului început anul trecut.

„Azi pot spune că tema abordată este una actuală și de aceasta depinde nu doar transparența politică, dinamica pozitivă a economiei, dar și calitatea vieții cetățenilor. Țara are astăzi numeroase reforme, este important să nu pierdem elementul principal al acestor reforme. În discuții trebuie de ajuns la un consens”, a spus adjunctul Bașcanului.

Precizăm că, conferința se va desfășura pe două paneluri: I. Transparenţa administraţiei publice în Găgăuzia; II. Eficienţa administraţiei publice în Găgăuzia.

Conferinţa este organizată în cadrul Proiectului „Promovarea bunei guvernări în Găgăuzia”, implementat de Piligrim-Demo, cu susţinerea Ambasadei Marii Britanii în Republica Moldova UK in Moldova – British Embassy Chisinau, prin intermediul „Fondului pentru buna guvernare”.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților