[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cupa Națională de Wushu Kungfu. AGEPI a participat în calitate de partener
15 Aprilie

În incinta complexului sportiv al Universității de Stat de Educație Fizică și Sport s-a desfășurat Etapa Cupei Naționale de Wushu Kungfu, la care Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) a participat în calitate de partener, transmite CURENTUL.

Evenimentul a fost organizat de Federația de Wushu din Republica Moldova și a avut drept scop promovarea modului sănătos de viață, atragerea copiilor, tineretului și adulților în practicarea sportului în general, și artelor marțiale chineze în special, schimbul de experiență între sportivi.

Wushu constituie termenul colectiv pentru toate artele marțiale provenite din China și dezvoltate de-a lungul a mii de ani. Wushu îmbină perfect practicile antice și cele moderne. De aici își trag rădăcinile artele marțiale asiatice, iar de ceva timp a devenit popular și în Moldova. Practica Wushu dezvoltă flexibilitatea, rezistența și încrederea în sine, altfel spus un corp armonios, sănătos și o minte puternică.

La competiție au participat 48 de sportivi de la cluburi care practică acest gen de sport: A.O. Clubul Sportiv de Wushu „WUDE”, A.O. Asociația Artelor Marțiale Chineze Wushu „Wu-Dao” și A.O. Clubul Sportiv de Wushu „CHOY LEE FUT”, membri ai Federației de Wushu. Cel mai mic participant a avut doar 8 ani, iar cel mai în vârstă – 42 de ani. Sportivii au prezentat 57 de demonstrații de wushu modern și tradițional (kungfu) la probele de pumn, arme lungi și arme scurte.

Participanții au fost premiați cu medalii și diplome de onoare, iar din parte AGEPI au beneficiat de cadouri și materiale informative în domeniul proprietății intelectuale.

Etapa Cupei Naționale de Wushu Kungfu face parte din programul de manifestări desfășurate de AGEPI cu ocazia Zilei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale cu genericul „Cucerește aurul: Proprietatea Intelectuală și Sportul”, care se sărbătorește anual pe 26 aprilie.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților