[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comandantul Armatei Naţionale a participat la Conferinţa Şefilor Apărării din SUA
17 Octombrie

Şeful Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, comandant al Armatei Naţionale, general de brigadă Igor Cutie, a participat, la Washington, la Conferinţa Şefilor Apărării pe domeniul combaterii ameninţărilor extremiste, transmite CURENTUL.

În cadrul evenimentului, care a reunit şefi ai Apărării din 82 de state, au fost abordate subiecte referitoare la combaterea ameninţărilor actuale la adresa securităţii globale cauzate de organizaţiile extremiste violente, precum şi importanţa parteneriatelor şi a comunicării sporite pentru identificarea şi contracararea unor astfel de ameninţări.

În marja conferinţei, generalul Cutie a avut o serie de întrevederi cu omologi din Lituania, Estonia, Georgia şi reprezentanţi ai Forţelor Armate ucrainene, în cadrul cărora oficialii au discutat despre principalele realizări pe dimensiunea militară şi identificarea unor noi domenii de colaborare în acest sens.

La Washington, comandantul Armatei Naţionale s-a întâlnit şi cu ambasadoarea Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii, Cristina Balan, pe care a informat-o despre priorităţile instituţiei de apărare, inclusiv consolidarea parteneriatului strategic cu SUA.

În acest sens, generalul Cutie şi-a exprimat convingerea că numirea unui ataşat militar va impulsiona cooperarea dintre cele două ţări.

Conferinţa Şefilor Apărării pe domeniul combaterii ameninţărilor extremiste se desfăşoară pentru al treilea an consecutiv. Republica Moldova participă la eveniment pentru prima dată.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților