[ X ]
[ X ]
[ X ]
Colecționarul Petru Costin a fost decorat de ministrul de Interne
7 Mai

Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu l-a decorat pe Membrul fondator al Clubului colecționarilor din Republica Moldova, membru al Consiliului Internațional al Muzeelor, colecționarul Petru Costin, cu distincția MAI, transmite CURENTUL. 

Astfel, ministrul și-a exprimat admirația față de colecția lui Petru Costin, chiar din propriul muzeu, printre care se regăsesc uniforme militare și berete din diferite instituții de forță din întreaga lume. Totodată, i-a mulțumit pentru aportul personal adus la promovarea imaginii Ministerului Afacerilor Interne pe arena națională și internațională.

,,Suntem onorați că Republica Moldova se poate mândri cu astfel de oameni ca Dumneavoastră, domnule Petru Costin. Sunteți un exemplu pentru mulți dintre noi, dar și oferiți posibilitatea tinerei generații de a se familiariza cu această colecție imensă, care cuprinde trecutul strămoșilor noștri”, a menționat Pavel Voicu.

În acest sens, în semn de recunoștință și apreciere a relațiilor de colaborare, Pavel Voicu i-a conferit colecționarului Medalia ”Pentru cooperare” a MAI.

Menționăm, colecționarul Petru Costin deține recordul Guinness pentru cea mai mare colecție de potcoave din lume și are peste 25 de colecții tematice, printre care: uniforme militare, costume de scafandri și cosmonauți, monede din secolul XI-XX, icoane, drapele naționale și sovietice, unelte de muncă, radiouri și televizoare, etc.

Cristina Pendea 

IMG_0311 (1) IMG_0279 IMG_0362

Inapoi la arhiva noutaților