[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ceban, după discuția cu ministrul Culturii: Am convenit să creăm un grup de lucru
15 Septembrie

Împreună cu colegii de la Primărie, edilul Ion Ceban, ieri, a avut o ședință cu Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, informează CURENTUL.

„Am convenit să creăm un grup de lucru, în vederea definitivării unei foi de parcurs de identificare a subiectelor ce țin de ambele entități”, notează Ceban, pe Facebook.

Primordial, la ce trebuie de atras atenția de comun acord, adaugă Primarul, este procesul de evaluare a celor aproximativ 900 de monumente istorice din nucleul istoric al orașului.

Anterior, susține Ceban, fostul Minister al Educației Culturii și Cercetării și-a asumat responsabilitatea de evaluare, dar care nu a ajuns la finalitate.

„Acest lucru va permite avansarea în elaborarea Planului Urbanistic Zonal Centru, la care Primăria lucrează în prezent. În final, ne propunem să avem un cadru legal bine stabilit care va da claritate atât pentru locuitori, Primărie, cât și investitori. Am anunțat că până în data 1 aprilie nu vor fi emise acte permisive noi pentru construcții în această zonă, doar că toată lumea trebuie să lucreze și să putem schimba situația actuală”, se mai arată în declarația lui Ceban.

Mihaela Conovali

241847463_551551052799139_1963826306725934552_n

Inapoi la arhiva noutaților