[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce spun cetățenii despre alegeri anticipate
17 Decembrie

Cetățenii Republicii Moldova au fost întrebați în cadrul unui sondaj realizat de Compania de cercetare sociologică [imas] la comanda „Public Media” pe un eșantion de 1090 persoane, în perioada 2-14 decembrie curent, care cred că este cea mai bună soluţie pentru Republica Moldova, informează CURENTUL.

Astfel, potrivit sondajului, respondenții au spus: coaliţia PSRM cu PDM să continue să conducă Moldova – 33%, să fie stabilită o nouă coaliţie între Blocul Acum şi PDM – 9%, să fie stabilită o nouă coaliţie între PSRM şi Blocul Acum – 9%, să fie declanşate alegeri anticipate – 31% și NȘ/NR18%.

În context, în sondaj cetățenii au fost întrebați, care formulă politică cred că a urmărit mai mult rezolvarea problemelor cetăţenilor, iar respondenții au răspuns: coaliţia dintre PSRM și Blocul ACUM – 28%, actuala majoritate formată din PSRM și PDM – 43% și NȘ/NR – 29%.

Respondenții au fost întrebați și dacă PSRM şi PDM cred că ar trebui să formeze o coaliţie politică, iar răspunsul a fost: Da – 45%, Nu – 36% și NȘ/NR – 19%.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților