[ X ]
[ X ]
[ X ]
Care este situația actuală a fabricii de sticlă din Chișinău? Întreprinderea nu reușește să facă față cerințelor clienților
30 August

Î.S. „Fabrica de Sticlă din Chișinău” urmare reparației efectuate la cuptorul de topit sticla care a durat 12 luni și s-a finalizat în luna iulie al anului 2017, și-a relansat activitatea de producere și a revenit pe piață cu produsele sale, transmite CURENTUL.

La momentul preluării conducerii întreprinderii de către actualul administrator al întreprinderii Ion Cîrstea, în luna mai al anului 2016, întreprinderea înregistra pierderi foarte mari, fapt care a stagnat dezvoltarea întreprinderii. Astfel au fost depuse eforturi mari pentru a resuscita întreprinderea.

Situația financiară actuală a întreprinderii este una pozitivă, înregistrând pentru primul semestru profit în valoare de 10 milioane lei, totodată salariul mediu pe întreprindere a crescut de la 5800 lei la 8800 lei, nu există rețineri de salariu, nu se înregistrează datorii față de bugetul public național, precum și față de furnizorii de materie primă.

Toate aceste realizării se datorează faptului că pe parcursul ultimilor ani întreprinderea a trecut printr-un amplu proces de reorganizare. Astfel au fost eficientizate procesele tehnologice, s-a atras o atenție deosebită eficienței și securității energetice. În consecință s-a reușit reducerea costurilor cu aproximativ 20%.

Un alt aspect este și faptul că întreprinderea s-a reorientat spre piața Uniunii Europene, exportând aproximativ 80 % din produsele sale în țările Comunității Europene, respectiv 17% pe piața locală și 3% se exportă în CSI.

La etapa actuală întreprinderea lucrează la capacitatea de 100%, cu toate acestea întreprinderea nu reușește să satisfacă cerințele clienților din punct de vedere cantitativ și calitativ, fapt pentru care se intenționează modernizarea secției de producere în așa fel în cât să fie satisfăcute întru totul cerințele clienților.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților