[ X ]
[ X ]
[ X ]
Apelul veteranilor către autorități: Să ni se apere drepturile noastre
9 Ianuarie

Mai mulți veterani, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, au venit cu unele cerințe către autoritățile Republicii Moldova, informează CURENTUL.

„Cerem să ne recunoască războiul de pe Nistru, să nu ne amăgească cu 100-300 de lei. Să ni se apere drepturile noastre. Statul a uitat de noi – de veteranii războiului de la Nistru și cei din Afganistan, suntem îngropați în credite”, a comunicat un reprezentant al grupului de veterani.

În acest fel, grupul a anunțat cerințele. Totodată, veteranii au comunicat despre un termen: 7 zile lucrătoare. „Cerem stabilirea înlesnirile veteranilor – tratament o dată pe an, foi la sanatoriu, medicamente gratuite veteranilor și membrilor familiei, poliță medicală, tratament și investigații gratuite, achitarea serviciilor comunale – 50 % pentru veterani și membrii familiilor lor, loturi pentru construcții, indemnizații lunare – nu mai puțin de 1500 lei, călătorii gratuite în transportul public pe tot teritoriul Republicii Moldova, locuri de muncă pentru veterani, vârsta de pensionare – 55 de ani, distincții de stat pentru veterani, ajutor pentru funeralii, onoruri militare”.

„În caz contrar, cum ne-am grămădit în 1990, 1991, 1992 – ne vom grămădi și acum”, au comunicat veteranii.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților