[ X ]
[ X ]
[ X ]
ANRE: Anunțul statelor OPEC+ a generat o majorare a cotațiilor la țiței și produsele derivate
4 Aprilie

După anunțul din acest weekend al marilor producători de petrol din cadrul OPEC+ privind decizia de reducere voluntară de către aceștia a producției, piețele internaționale au reacționat imediat generând o creștere substanțială atât a cotațiilor la țiței, cât și la produsele derivate din acesta. Despre această comunică Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Astfel, cotația țițeiului Brent a urcat de la 78 $/baril până la 86 $/baril, iar cotațiile internaționale la carburanți au crescut într-o singură zi cu circa 40 $/tona la benzină și circa 30 $/tona la motorină. Respectiv, evoluțiile date au impact și asupra calculelor prețurilor finale la pompă.

Pentru ziua de mâine, 05.04.2023, prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard sunt stabilite la nivelul de:

– 25,02 lei/litru – pentru benzina COR 95 (+ 13 bani);

– 20,79 lei/litru – pentru motorina standard (0.00 bani).

ANRE asigură consumatorii de corectitudinea prețurilor maximale de comercializare a produselor petroliere principale de tip standard și reiterează faptul că mecanismul actual de formare a prețurilor generează prețuri corecte și transparente, care reflectă fidel atât tendințele de creștere a cotațiilor internaționale, cât și cele de scădere.

 

Inapoi la arhiva noutaților