[ X ]
[ X ]
[ X ]
ANRE a prelungit termenul de punere în funcțiune a două centrale electrice
13 Mai

La 13 mai 2022, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), au fost aprobate consumul tehnologic și pierderile de apă în sistemele publice de alimentare cu apă, actualizate pentru anul 2021 și prognozate pentru anul 2022 ale Î.M.D.P. „Apă-Canal” Anenii Noi, în volum de 35320 m3 și au fost acceptate în scopuri tarifare investițiile realizate de titularul de licență S.A. „Apă-Canal Cahul” în anul 2021, în valoare de 86,2 mii lei.

Totodată, a fost confirmat statutul de producător eligibil pentru „CHETRARI-STAROM” S.R.L.,  pentru centrala electrică eoliană cu puterea instalată de 100 kW, care urmează a fi pusă în funcțiune în termen de 24 de luni, cu tariful fix de comercializare a energiei electrice de 1,84 lei/kWh (fără TVA), a fost prelungit cu 6 luni termenul de punere în funcțiune de către „Almedi Grup” S.R.L. a centralei electrice fotovoltaice cu puterea instalată de 240 kW și cu 12 luni termenul de punere în funcțiune de către „Esco Voltaj” S.R.L. a centralei electrice eoliene cu puterea instalată de 2200 kW.

De asemenea, au fost aprobate consumurile tehnologice şi pierderile tehnice normative de gaze naturale în reţelele de distribuţie pentru anii 2021 și 2022 ale S.R.L. „Ialoveni-gaz” și S.R.L. „Florești-gaz”.

Consiliul de Administrație a aprobat, în scopul recuperării prin tarif, investiţiile realizate de S.R.L. „FAITEC-M” în anul 2021 și Planul de investiţii al S.R.L. „PROALFA-SERVICE” pentru anul 2022.

La finalul ședinței au fost adoptate unele hotărâri cu privire la eliberarea și prelungirea licențelor pentru activitatea de import și comercializarea cu ridicata a benzinei și motorinei, și reperfectarea licenței pentru comercializarea cu amănuntul a benzinei și motorinei la stațiile de alimentare.

Inapoi la arhiva noutaților