[ X ]
[ X ]
[ X ]
Acestea vor fi prioritățile directorului AAC, Eugen Coștei, pentru perioada următoare
15 Februarie

Directorul Autorității Aeronautice Civile (AAC), Eugen Coștei, își propune să contribuie la dezvoltarea aviației din R. Moldova împreună cu echipa care o conduce. Declarația a fost făcută într-un interviu pentru Almanah Politic 2019, transmite CURENTUL.

Eugen Coștei menționează că planifică să ridice la cel mai înalt nivel standardele de calitate şi siguranţă a aviaţiei, să sporească eficienţa activităţii operaţionale, atragerea, pregătirea necesară şi motivarea corespunzătoare a specialiştilor calificaţi din ramură.

„De asemenea, mi-am propus să implementăm cât mai curând Programul naţional de siguranţă, acesta stabilind strategia de îmbunătăţire continuă a implementării sistemelor de siguranţă în aviaţia civilă, fiind un instrument de măsurare a progresului realizat în domeniul siguranţei aviaţiei şi a iniţiativelor dedicate siguranţei.

Un alt obiectiv ar fi elaborarea şi implementarea unei Strategii viabile de dezvoltare a industriei aeronautice, reieşind din tendinţele globale şi corelarea acesteia cu planurile de dezvoltare a Guvernului Republicii Moldova pe domeniul transportului aerian”, spune Eugen Coștei.

Interviul integral îl puteți citi aici.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților