[ X ]
[ X ]
[ X ]
11 grădinițe din țară vor beneficia de echipament sportiv, inclusiv pentru copii cu nevoi speciale
6 Septembrie

La începutul anului școlar, copiii din 11 grădinițe din toată Moldova vor beneficia de echipament sportiv, inclusiv echipament sportiv pentru copii cu nevoi speciale, datorită unui proiect implementat de Federația Moldovenească de Fotbal în parteneriat cu UNICEF în Moldova, transmite CURENTUL.

Proiectul „Prin fotbal să creştem sănătoşi”, sprijină includerea copiilor cu nevoi speciale în instituțiile preșcolare, încurajând interesele copiilor pentru sport și un stil de viață sănătos prin practicarea activităților de fotbal și a jocurilor sportive.

Echipamentul sportiv procurat include mingi, porți, dar și unele articole pentru copii cu nevoi speciale, cum ar fi discurile de echilibru și discurile tactile.

Seturile de echipament sportiv au fost ridicate de reprezentanții celor 11 instituții preșcolare – directori, educatori, metodiști, psihologi, în cadrul unei ședințe de lucru care a avut loc la stadionul Zimbru și care a inclus și câteva sesiuni informative din partea psihologilor și kinetoterapeuților.

Potrivit estimărilor existente, în lume există cel puțin 93 de milioane de copii cu dizabilități. Ei sunt adesea săraci, au un acces redus la servicii medicale și educaționale, iar vocile lor nu sunt adesea auzite în societate. De multe ori ei sunt supuși unui risc mai mare de abuz fizic.

Această inițiativă a fost posibilă datorită sprijinului acordat de Guvernul Elveției și de către Fondul de Responsabilitate Socială prin fotbal UEFA Hat Trick.

image006

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților