[ X ]
[ X ]
[ X ]
Tragedie! Doi copii şi-au pierdut viaţa în timp ce se scăldau într-un lac din raionul Cahul
5 August

Doi minori și-au pierdut viața într-un lac din apropierea satului Traclia, raionul Cahul. Înecul s-a  întîmplat în după-amiaza zilei patru august, 2014,  transmite CURENTUL.

Doi frați, împreună cu un prieten au mers la scăldat. Unul dintre frați, de șapte ani era în apă, iar cînd acesta a dat semne că se îneacă, fratele de 11 ani i-a sărit în ajutor. Prietenul acestora, care era la mal a înțeles că cei doi frați sînt în pericol, s-a speriat și a fugit. Prin apropiere se afla un văcar, fiind cel care a alertat poliția și salvatorii.

La fața locului a intervenit echipa de scafandrieri din cadrul Direcției situații excepționale Cahul. După mai bine de o oră corpul băiatului de 11 ani a fost găsit și recuperat. Căutările subacvatice au continuat, fiind găsit și al doilea băiat, de 7 ani. Lucrările au fost dificile, avînd în vedere fundul lacului accidentat, la acțiuni fiind implicată toată tehnica necesară.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale avertizează strict părinții să nu-și lase nesupravegheați copiii.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților