[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ziua Olimpică va fi sărbătorită la Chișinău
20 Iunie
foto: jurnal.md

La 23 iunie curent, întreaga Familie Olimpică va sărbători Ziua Olimpică. Această zi simbolizează îndemnul la o viață mai activă și mai echilibrată, transmite Curentul.md

În acest an, Comitetul Național Olimpic și Sportiv celebrează Ziua Olimpică într-un mod special. Vor fi lansate oficial două publicații: prima Enciclopedie din domeniul sportului și primul ghid de educație olimpică pentru tînăra generație ”Flacăra Olimpică”,  care vor servi în calitate de suport metodologic pentru proiectul „Lecții Olimpice 2014”, urmînd să fie distribuit  profesorilor de educație fizică din toate școlile țării.

Ziua Olimpică este sărbătorită la 23 iunie și marchează înființarea Comitetului Internațional Olimpic, reprezentînd celebrarea pe plan global a sportului și valorilor olimpice de excelenţă, prietenie şi respect.

Ziua Olimpică 2014 devine, de asemenea, un moment propice pentru a sensibiliza publicul asupra Jocurilor Olimpice de Tineret de la Nanjing, a promova imaginea Echipei Olimpice de Tineret şi a determina întreaga societate să o susţină!

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților