[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vezi rezultatele turneului republican la fotbal Cupa Memoriei – 1986
25 Aprilie
foto: mts.gov.md

La 24 aprilie curent, s-a desfăşurat prima ediţie a Turneului republican la fotbal U10 Cupa Memoriei – 1986, consacrat comemorării victimelor catastrofei de la C.A.E. Cernobîl şi în susţinerea copiilor născuţi după catastrofă, organizat de către Asociaţia Obştească „Uniunea Cernobîl din Moldova”, în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului, transmite CURENTUL.

La prima ediție a competiţiei au participat 8 echipe din republică, fiind desemnate învingătoare următoarele dintre ele: Locul I a fost ocupat de FC Zimbru, Locul II- CSCT Buiucani și locul III- Şcoala sportivă din Orhei.

Preşedintele A.O. „Uniunea Cernobîl din Moldova” Tudor Căpăţină a adus un omagiu „celor care cu viaţa lor au salvat alte sute de mii de oameni”, exprimându-şi  recunoştinţa partenerilor care au sprijinit desfăşurarea Turneului, în semn de comemorare a jertfelor cumplitei tragedii ce a provocat pagube umane şi ecologice devastatoare.

Totodată, viceministrul Tineretului şi Sportului Dragoş Hîncu ia îndemnat pe participanţi „să revină an de an pentru a păstra în memorie sacrificiul celor graţie cărora sunteţi în viaţă şi aveţi astăzi o copilărie fericită” a menţionat oficialul, exprimându-şi sprijinul Ministerului în acest sens, pentru ca Turneul să aibă o consecutivitate.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților