[ X ]
[ X ]
[ X ]
Republica Moldova are două campioane la kickboxing
21 Ianuarie
foto: burlingtoncrosstraining.com

Kickboxingul a devenit un sport popular în țara noastră relativ recent. Republica Moldova are și două campioane în acest domeniu.

După cum comunică CURENTUL, Federația Națională de Oriental Kickboxing (FNOK) a fost fondată la 17 februarie 2009 și aceasta are cincisprezece sportivi – campioni internaționali și naționali. Printre aceștia sînt și două reprezentante ale sexului frumos.

Este vorba despre Alina Socaliuc și Doina Negoiță. Alina Socaliuc s-a născut în 1995 și este originară din Fălești. Ea este premiantă a Cupei Primarului or. Soroca, a Cupei Primarului Municipiului Comrat, a Cupei Mondiale “Junior Fighter” de Kickboxing din 2010, a Cupei Moldovei pentru Juniori, din același an și învingătoare a “Campionatului Republicii Moldova 2010” la Kickboxing, departamentul K-1, WAKO.

Doina Negoiță s-a născut în 1992  și de asemenea, este din Fălești. Doina  este premiantă a Cupei Primarului or. Soroca, a Cupei Primarului Municipiului Comrat, Cupa Moldovei pentru Juniori, din același an și învingătoare a “Campionatului Republicii Moldova 2010” la Kickboxing, departamentul K-1, WAKO. Iar, în 2011 a obținut premiul I la Campionatul de Muay  – Thay de la Odesa.

CURENTUL precizează: FNOK implică și 11 antrenori. La acest capitol, însă, se atestă doar bărbați.

Kristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților