[ X ]
[ X ]
[ X ]
Republica Moldova a bătut Belarus
7 Aprilie
foto: sport.alba24.ro

În perioada 4-6 aprilie curent la Chișinău s-au jucat meciurile de tenis dintre echipele din Republica Moldova și Republica Belarus, iar tenismenii moldoveni au obținut victoria și un scor bun în cadrul Campionatului Mondial pe Echipe „Davis Cup by BNP Paribas”, transmite Curentul.md

Prima zi de joc, 4 aprilie, scorul final a fost de 2:0 în favoarea echipei Republicii Moldova. Radu Albot a învins oponentul său, Dzmitry Zhyrmont, după un meci de patru seturi cu scor final 6:2, 6:2, 3:6, 6:2. Lanțul victoriei a continuat cu meciul dintre Maxim Dubarenco și Uladzimir Ignatik care s-a încheiat cu înca un succes înscris pentru Moldova, scorul final fiind 7:5, 7:6(5), 6:3.

A doua zi s-a încheiat cu victoria echipei Republicii Belarus la proba de dublu, unde perechea formată din Max Minrnyi si Egor Gerasimov au învins perechea R. Moldova, formată din Andrei Gorban si Andrei Ciumac cu scor final 6:3, 6:2, 6:0. Astfel, scorul general după a doua zi a Campionatului a fost de 2:1.

După două zile de joc, în ultima zi Radu Albot a învins cu scorul 3 – 6, 1 – 6, 6 – 3, 6 – 1, 6 – 2 și a calificat Moldova în finala Cupei Davis Zona a II-a Euro/Africa 2014. De asemenea, Maxim Dubarenco l-a învins în al cincilea meci al duelului cu Belarus, scor 7 – 6(3), 7 – 6(2), pe Dmitri Jirmont.

Astfel, naționala de tenis a Moldovei a învins cu 4 – 1 echipa similară a Belarusului în Cupa Davis şi va juca finala cu Danemarca în luna septembrie.

Diana Cebotari, stagiară

Inapoi la arhiva noutaților