[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mai mulţi sportivi moldoveni vor primi bani de la Guvern. Vezi pentru ce!
19 Mai
foto: mts.gov.md

Șapte sportivi moldoveni care au participat la Campionatul European de Taekwondo WTF rezervat seniorilor, care s-a desfăşurat la Baku, Azerbaidjan au obținut rezultate înalte, transmite Curentul.md.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Octavian Bodișteanu a felicitat sportivii pentru obţinerea performanţelor la competiţie, menţionând că „taekwondo-ul este este o probă relativ nouă, dar foarte rezultativă”.

Medaliaţii moldoveni la Campionatul European vor primi premii băneşti din partea Ministerului Tineretului şi Sportului la finele anului curent, 60 mii lei pentru medalia de aur, 30 mii lei pentru medalia de bronz.  Lotul naţional al Moldovei, sprijinit de Ministerul Tineretului şi Sportului, a fost compus din 7 sportivi şi antrenori.

Moldoveanul Stepan Dimitrov la categoria 54 kg, a cucerit prima medalie de aur din istoria sportului naţional la taekwondo WTF, Vladislav Arventii la categoria 68 kg,  a obţinut medalia de bronz la Campionat, iar Vadim Dimitrov a înregistrat locul V, obţinând dreptul de participare la prima ediţie a Jocurilor Europene, care se vor desfăşura la Baku în 2015.

Naţionala Moldovei a fost condusă de antrenorul principal Vladislav Mazur, s-a clasat pe locul patru în clasamentul masculin a celor 46 de naţiuni după numărul de medalii obţinute, ţara noastră fiind devansată de Turcia, Azerbaidjan şi Rusia.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților