[ X ]
[ X ]
[ X ]
(GALERIE FOTO) Cele mai moderne și frumoase obiecte olimpice de la Soci
5 Februarie

Pregătirea pentru cea de-a 22-a ediție a Jocurilor Olimpice de Iarnă se apropie de sfîrșit, și în Soci, capitala Jocurilor Olimpice  2014, timp de șapte ani, au apărut o mulțime de locuri frumoase, moderne și utile. Printre acestea sunt: stadioane, patinoare, pîrtii de schi, parcuri extremale și multe altele. Curentul.md vă propune mai jos să vedeți cum arată toate acestea acum, și să aflați ce se va întîmpla cu obiectele olimpice după încheierea competițiilor.

Stadionul  „Фишт” –  va fi destinat ceremoniilor de deschidere și închidere a Jocurilor Olimpice de la Soci. După jocuri stadionul va găzdui meciuri de fotbal, inclusiv Cupa Mondială din 2018. De asemenea, va fi un centru de sport multifuncțional de divertisment.

fist

Palatul de gheață „Большой”-  destinat pentru jocuri de hochei, la fel va fi un centru de sport multifuncțional de divertisment.

 bolisoi

Arena de gheață „Шайба” – unde se vor petrece jocuri de hochei.  Decizia cu privire la utilizarea stadionului de gheaţă se va hotărî după Jocurile Olimpice.

saiba

Centrul de curling „Ледяной куб ” –  se vor desfășura concursurile de curling. După olimpiadă, centrul probabil va fi dat pentru desfășurarea evenimentelor  sportive și de divertisment.

leadenoi cub

Centrul sportului de sanie „Санки” – se vor petrece competiții de sanie, iar după olimpiadă va deveni centrul național de instruire.

sanki

Centrul de schi „Роза Хутор” – destinat pentru competițiile de schi. După olimpiadă, pîrtia va deveni o stațiune mare de schi  cu o infrastructură modernă și va fi un concurent demn pentru alte destinații europene.

roza hutor

Parcul extremal  „Роза Хутор” – se vor petrece competiții de freestyle și snowboard. Parcul extremal va fi folosit ca centru de instruire.

gornii claster

Complexul pentru sărituri cu trambulina „Русские горки” – competiții de sărituri cu schiurile. La fel va fi un centru național de instruire.

russkie gorki

Palatul sporturilor de iarnă „Айсберг” – destinat pentru patinaj artistic și scurt-track.  Soarta palatului  „Айсберг” încă nu se cunoaște.

aisber

„Адлер-арена” –  vor avea loc concursurile de patinaj. „Адлер-арена” după jocuri va fi un mare tîrg expozițional.

adler arena

Complexul pentru competiții de schi și biatlon „Лаура” – destinat pentru curse de schi și biatlon. După Jocurile Olimpice, complexul „Laura” va fi stadion și teren pentru antrenament , precum și locul de desfășurare al campionatelor naționale.

laura

Elena Mocreac

Foto: woman.ru

Inapoi la arhiva noutaților