[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Un moldovean, pe urmele lui Schwarzenegger. A devenit campion absolut
12 Mai
foto: sporter.md

Palatul de Cultură a Feroviarilor a găzduit a 10-a competiție a Campionatului Național de Fitness și Culturism (FBFM) la nivel național din Republica Moldova, la care au participat și sportivi din Rusia, SUA și Siria, transmite Curentul.md.

La campionat au participat zeci de tineri și maeștri la diferite categorii: Junior (sub 23 ani), Men’s physique, Bodybuilding Classic, Bikini, Fitness, Body-fitness și Bikini Fitness și maeștri.

Campion absolut al Moldovei a devenit Vladimir Iakovlev, care recent s-a ales cu medalia de aur la campionatul de bodybuilding junior din Moscova.

12

Invitatul special la Campionatul Moldovei a fost celebrul atlet rus Vitalie Fateev, medaliat cu bronz la concursul de culturism Arnold Classic Europe 2013. Fateev a făcut defilare nu doar pe scenă dar  și în sală, oferind publicului posibilitatea de a-i aprecia corpul bine format mai de aproape, provocând entuziasm în rândul publicului.

3 4

La fel, în sală a fost mult așteptat celebrul rapper din Rusia, „Джиган”, care este și campionul la categoria Men’s physique.

65

La categoriile destinate femeilor, învingatoare a fost Svetlana Levnivțeva, în vîrstă de 29 de ani, care a mai cîștigat recent, la Kiev, o medialie de argint.

8 7

Evenimentul a fost organizat de FBFM din Moldova  coordonat cu Ministerul Tineretului și Sportului a RM, ediţia a 10-a, versiunea IFBB/EBFF  la care au fost prezenți Preşedintele Federaţiei de Bodybuilding, Dumitru Sergheevici, Dragoș Hîncu, viceministru al Ministerul Tineretului şi Sportului al RM, Aurelian Gorea, Secretar General FBFM și Damir Dorian, Președintele Asociației FEA.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților