[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cîţi bani cîştigă tenismenii moldoveni
1 Iunie

Beneficiile financiare reale în lumea tenisului încep odată cu clasarea în Top 100 sau chiar Top 50 în clasamentul internațional. Despre aceasta a declarat în cadrul unui interviu pentru CURENTUL, preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Tenis, Marina Tauber.

„Pentru a atinge însă astfel de nivele, sportivii au nevoie de investiții constante și masive. Sportivii precum Radu Albot, care dispun de talent și care depun eforturi maximale pentru atingerea performanțelor se ciocnesc mult prea des cu dificultăți greu de controlat”, a declarat aceasta.

Potrivit sursei, fiecare participare internațională implică cheltuieli enorme cum ar fi cazarea, alimentarea, echipamentul sportiv, sesiunile de antrenamente sau achitarea unui antrenor de calibru.

„Atît pentru Radu cît și pentru familia acestuia aceste aspecte  sînt extrem de dificile și în pofida eforturilor și implicării active a Federației și persoanelor dispuse să îl susțină, oricum este sesizabil acest fapt că volumul investițiilor pe care îl merită un sportiv atît de talentat nu este suficient pentru a cataliza succese și mai răsunătoare care să-i asigure în cel mai scurt timp independența și stabilitatea financiară, ca în rezultat acesta să se poată concentra doar la progresul carieristic într-un mediu favorabil”, a conchis Marina Tauber.

Notă: Versiune integrală a interviului o puteţi citi AICI.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților