[ X ]
[ X ]
[ X ]
Armata Naţională a desemnat cei mai buni sportivi ai anului
5 Februarie
foto: army.md

Armata Naţională a desemnat cei mai buni sportivi ai anului, în cadrul Galei Sportului Militar, desfăşurată la Centrul de Cultură şi Istorie Militară, transmite CURENTUL.

Prezent la eveniment, ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, a declarat că  Armata Naţională a dat nume de rezonanţă sportului naţional, care în 2013 au dus faima Republicii Moldova în străinătate, la cele mai importante competiţii mondiale.

„Locotenentul Oleg Sîrghi, campion european la haltere, Victor Ciobanu, medaliat cu argint la Universiada Mondială de lupte greco-romane, Igor Gîlcă, campion mondial la Kempo și medaliat cu bronz la Campionatul European la Jiu-Jitsu – acestea sunt doar cîteva nume emblematice pentru sportul moldovenesc”, a spus Vitalie Marinuţa.

La rîndul său, şeful Clubului Sportiv Central al Armatei (CSCA), colonelul Andrei Catlabuga, a declarat că educarea, pregătirea şi participarea sportivilor de performanţă la campionatele europene, mondiale şi Jocurile Olimpice, cum ar fi cele de la Soci din acest an, şi de la Rio de Janeiro din 2016, constituie o prioritate pentru CSCA.

În cadrul ceremoniei, Oleg Sîrghi, Alexandra Camenşcic şi Victor Pînzaru au fost avansaţi în grad. Sportivii au primit diplome, premii în bani și cadouri.

În acest an, sportivii CSCA au participat la peste 50 de competiţii naţionale, europene şi internaţionale.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților