[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) “Dimineața pe răcoare”: La jogging cu Victor Micu, Președintele Consiliului Superior al Magistraturii
30 Iulie

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Victor Micu practică sportul încă din copilărie, iar deja de 10 ani, cu regularitate. La moment practică joggingul, dar uneori face și ciclism.

Despre toate acestea aflați din reportajul video realizat în cadrul proiectului lansat de CURENTUL – “Dimineața pe răcoare”, al cărui protagonist este Președintele CSM.

C.: Dle. Micu, de cît timp ați început să practicați sportul?

V.M.: Sportul mi-a plăcut de mic copil, dar am început să mă ocup de cînd învățam la colegiu. Pe parcursul anilor, am  mai făcut  și întreruperi, dar aproximativ de zece ani îl practic cu regularitate.

C.: Ce va determinat să faceți sport ?

V.M.: M-am condus de zicala “Într-un corp sănătos, o minte sănătoasă” și chiar am observat că mă simt mult mai bine dacă fac sport, mai ales că, lucrul meu e unul mai sedentar și în acest caz chiar consider că sportul are un rol important. De obicei mă strădui să alerg dimineața, dar uneori și seara. Nu pot să zic că alerg în fiecare zi, încerc să combin cumva serviciul cu sportul. După o oră de sport chiar am observat că gîndesc mai bine și am chef mai mare de muncă.

IMG_9545

C.: Alergați doar sau practicați și alte tipuri de sport?

V.M.: Da, am practicat și alte tipuri de sport, dar la moment mai mult alerg. Am acasă o bicicletă și uneori mai practic și ciclismul.

C.: Cu cine obișnuiți să alergați?  

V.M.: Am un prieten care se ocupă deja de 30 de ani cu sportul și am luat exemplu de la el. Alerg de obicei cu el sau singur, deja în dependență de situație.

C.: Considerați că este mai bine dimineața sau seara să alergăm?

V.M.: Eu cred că dimineața. Evident că, înainte de a alerga propriu-zis trebuie să facem o mică încălzire, aproximativ 10-15 minute. Eu dimineața mă simt mult mai bine și aerul este mai proaspăt, mai curat. Seara ajungi obosit de la serviciu, cu diverse probleme, că nu mai ai chef de sport. Dar dimineața te încarcă de energie.

C.: Ce distanță parcurgeți de obicei?

V.M.: Aproximativ 5-6 km, pînă la aproximativ 10 km. Alerg timp de o oră, uneori se primește mai mult, alteori mai puțin. Nu pot spune că am o anumită distanță stabilită pe care mi-o propun să o parcurg.

IMG_9538 IMG_9539

C.: Dar iarna ce fel de sport practicați?

V.M.: Iarna nu alerg. Merg la sală cînd am timp sau la bazin.

C.: Cîte kilograme aveți? 

V.M.: Am  aproximativ 87 de kilograme.

C.: Alergați cu scopul de a slăbi sau pur și simplu să vă mențineți în formă?

V.M.: Nu îmi doresc să slăbesc, alerg din plăcere și pentru că face bine pentru sănătate.

C.: Îndemnați pe toți să practice sportul dimineața?

V.M.: Desigur, recomand persoanelor să practice sportul indiferent cînd, dimineața sau seara, deja după posibilitate. Sportul ne oferă energie și ne ajută să depășim orice problemă.

C.: Vă mulțumim!

Reporter: Anastasia Borta
Foto/Video: Andrei Boguș

Inapoi la arhiva noutaților