[ X ]
[ X ]
[ X ]
Marian Lupu: Am propus preşedintelui ţării următorul scenariu…
9 Noiembrie

Partidul Democrat reia astăzi negocierile cu Partidul Liberal şi cu grupul Iurie Leancă. Declaraţia a fost făcută de preşedintele PD, Marian Lupu, după consultările cu preşedintele Nicolae Timofti, transmite CURENTUL.

„Unul din subiectele de la aceste discuţie a fost dacă suntem gata la această etapă să vorbim despre o candidatură la funcţia de prim-ministru. Vreu să apreciez aceste discuţii ca şi foarte pozitive şi constructive. Am apreciat grija şefului statului şi implicarea preşedintelui ţării în rezolvarea problemei acestor negocieri care să fie finalizate cît mai grabnic posibil, să avem o majoritate parlamentară şi un guvern învestit”, a declarat Lupu.

Liderul PD a spus că a propus preşedintelui ţării un scenariu cu două obiective majore.

„Din seara zilei de astăzi noi reluăm discuţiile şi negocierile cu partenerii de la Partidul Liberal şi cei din grupul Iurie Leancă. Primul obiectiv este ca pana la sfîrşit de săptămînă, de dorit pana vineri, să avem un acord de proiect politic şi de program al viitoarei majorităţi parlamentare care să stipuleze foarte clar priorităţile şi reformele care ni le propunem în această componenţă, toate ele fiind o derivată a implementării Acordului de Asociere. La fel, sub acest program şi sub acest angajament, să propunem şi partidelor parlamentare dar şi deputaţilor în mod individual, cine împărtăşeşte şi susţine aceste priorităţi şi aceste scopuri pe care ni le propunem, să vină şi să semneze acest acord în modul în care să fie cel puţin 51 de deputaţi într-o asemenea majoritate parlamentară”, a adăugat Marian Lupu.

Potrivit politicianului, al doilea obiectiv este ca pe parcursul săptămînii viitoare să poată veni la preşedintele ţării cu o candidatură la funcţia de prim-ministru.

„Este prematur să vorbim despre o candidatură. Aici mai puţin depinde ce îmi place sau nu îmi place mie. Aici va depinde de discuţiile din cadrul majorităţii parlamentare. Nu pot spune cu certitudine cine ar putea să fie. Noi discutăm cu toată lumea din Parlament”, a conchis Marian Lupu.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților