[ X ]
Ghelici: Vom susţine RM indiferent de rezultatele alegerilor şi structura viitoarei puteri politice
20 Octombrie

Organizaţia Internaţională a Dezvoltării Economice va susţine Republica Moldova şi după alegerile din 30 noiembrie 2014. O declaraţie în acest sens a făcut astăzi Fiodor Ghelici, diplomat al Organizaţiei Internaţionale a Dezvoltării Economice (IOED), Ambasador numit în Republica Moldova, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite CURENTUL.

„Noi susţinem Moldova. Dacă Republica Moldova a ales calea integrării europene, noi o susţinem. Dacă după alegeri va alege un alt vector al politicii externe, noi vom susţine şi această decizie. Este alegerea ei, noi vom face tot posibilul ca Moldova şi cetăţenii ei să trăiască bine, fericiţi şi în bunăstare”, a declarat Ghelici.

De asemenea, acesta şi-a exprimat speranţa că viitoarea guvernare va semna un acord de colaborare cu IOED.

„Organizaţia are semnate acorduri cu 50 de state ale SUA. Iar Moldova, care este cea mai săracă din Europa, nu vrea să facă acest lucru”, a conchis Feodor Ghelici.

CURENTUL.md precizează: Organizaţia Internaţională a Dezvoltării Economice a fost creată în anul 2012, sub egida Organizaţiei Naţiunilor Unite cu scopul de a susţine financiar, social şi umanitar ţările care merg pe calea dezvoltării.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților