[ X ]
[ X ]
[ X ]
Foc şi pară la MTID. Directorul CFM va fi demis!
11 Februarie
foto: adevarul.ro

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari a cerut demisia directorului general al ÎS „Calea Ferată din Moldova”, Andrei Damaşcan, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat al MTID, Vasile Botnari este îngrijorat de ritmul lent al reformei la Căile Ferate din Moldova. Potrivit ministrului, şeful de la Căile Ferate este responsabil de neexecutarea în termen a sarcinilor şi obiectivelor stabilite anterior.

În acelaşi timp, ministrul Vasile Botnari a precizat că va fi exigent în ceea ce privește avansarea reformei la CFM.

„Rețeaua feroviară din Moldova necesită o schimbare cît mai rapidă. Intenţionăm să atragem investiţii semnificative în dezvoltarea întreprinderii, atît în infrastructură cît şi în materialul rulant, dar pentru a avansa avem nevoie de o structură internă bine pusă la punct. Este foarte important ca întreg managementul întreprinderii să fie mobilizat pentru a avea o schimbare calitativă cît mai urgentă la CFM”, a declarat Vasile Botnari.

CURENTUL aminteşte că, potrivit procurorilor, între anii 2011-2013, Calea Ferată din Moldova a procurat piese pentru trenuri şi vagoane, în valoare de 75 milioane de lei, de la întreprinderi fantomă. În urma acestor tranzacţii, bugetul de stat a fost prejudiciat cu circa 12 milioane de lei. De asemenea, oamenii legii au anunţat că fostul şef al CFM Vitalie Strună este învinuit de delapidare de fonduri în proporţii deosebit de mari.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților