[ X ]
[ X ]
[ X ]
Filat: Miercuri vom demara procesul de alegere a conducerii Parlamentului
19 Ianuarie

O nouă ședință a Parlamentului va avea loc în după-amiaza zilei de miercuri, 21 ianuarie a.c. Despre aceasta a anunțat conducerea Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) și cea a Partidului Democrat din Moldova (PDM), după o nouă rundă de negocieri desfășurată împreună cu Partidul Liberal (PL), transmite CURENTUL.

Potrivit liderilor PLDM și PD, ședința trebuie să aibă loc cît mai curînd pentru a rezolva mai multe probleme și pentru a îndeplini agenda pe plan intern și extern, chiar dacă nu se reușește formarea unei majorități stabile.

“Anunțul acestei ședințe este un mesaj puternic de mobilizare. Nu pot să știu ce va fi miercuri. Mîine vor fi discuții în continuare. Discuțiile cu PL, cît și cu PCRM trebuie continuate”, a declarat Marian Lupu, președintele PL.

Potrivit lui, noua rundă de negocieri în format trilateral nu a fost cu “valoare adăugată mare”.

Președintele PLDM, Vlad Filat, a declarat că nu mai este timp și ședința Parlamentului trebuie convocată.

“Avem șapte săptămâni de negocieri. Timp nu mai este. Mîine vom discuta cu partenerii europeni, iar miercuri vom demara procesul de alegere a conducerii Parlamentului și a procedurii de numire a Guvernului, solicitînd votul deputaților pentru a alege. Nu este o situație fericită, dar nu putem sta pe loc”, a menționat liberal-democratul.

Filat a mai spus că negocierile și discuțiile vor continua pînă la ședința Legislativului.

Președintele PL, Mihai Ghimpu, a declarat că liberalii au făcut un compromis. “În seara asta am mai venit cu un compromis pentru ca Republica Moldova să nu fie condusă cu comuniștii. Am zis ca noi nu am pretins la funcția de președinte, dar noi considerăm că peste un an de zile trebuie ales președintele, dar guvernarea este pentru ani. Am venit cu propunerea ca timp de trei luni să găsim formula cum să alegem președintele. Noi trei trebuie să găsim această soluție”, a declarat Ghimpu.

El a respins zvonurile precum că ar dori mai multe funcții și că Partidul Liberal dorește patru ministere pentru conducere.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților