[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ex-ministru: S-a depus un efort foarte mare în ultimii 3 ani ca să nu fie un acord cu FMI
22 August

Autorităţile de la Chişinău au depus un efort foarte mare în ultimii 3 ani ca să nu fie semnat un acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI). Declaraţia a fost făcută de fostul ministrul al Finanţelor, Veaceslav Negruţa, în cadrul dezbaterilor publice cu tema „Importanța economico-politică a Acordului Republicii Moldova cu FMI și capacitatea politică de a-l implementa”, transmite CURENTUL.

Potrivit lui, un acord cu FMI este unica şansă pentru Republica Moldova de a ieşi din izolarea în care s-a pomenit în ultimii 3 ani.

„S-a depus un efort foarte mare în ultimii trei ca să nu fie un acord cu FMI. Din această cauză au şi căzut guverne. Un acord FMI este unica şansă de a ieşi din izolarea în care a fost bagată în ultimii 3 ani”, a declarat Negruţa.

Mai mult decît atît, Veaceslav Negruţa susţine că, acordul cu FMI va fi un instrument de a pune presiune pe autorităţile de la Chişinău pentru a implementa reformele.

„Avem o înţelegere la nivel tehnic. Din păcate toate angajamentele din acea scrisoare de intenţie, semnată de patru mari demnitari, nu au fost aduse la cunoştinţă celor din Guvern, precum şi celor din Parlament. Doar patru persoane ştiu ce este scris în acest document. Acest acord este un instrument de a pune presiune pe autorităţile de la Chişinău pentru a implementa reformele”, a conchis Veaceslav Negruţa.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților