[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputaţii din primul Parlament s-au adresat către conducerea ţării
16 Septembrie

Un grup de deputați din primul Parlament al R. Moldova au lansat astăzi, un apel către conducerea R. Moldova, transmite CURENTUL.

Deputații din primul Parlament fac un apel către conducerea RM să conștientizeze demisiunea reală a nemulțumirilor și a protestelor motivate ale cetățenilor.

”Răbdarea oamenilor simpli a ajuns la limită. Dați curs săptămîna aceasta revendicărilor cetățenilor, nu tergiversați procesul de demitere și tragere la răspundere penală a conducătorilor instituțiilor de stat care au avut obligația să asigure securitatea financiară, dar nu au făcut-o și au permis furtul unui miliard de dolari, privați-i de imunitate pe deputații, miniștrii, demnitarii și oligarhii implicați în jaful secolului pentru a putea identifica toate personajele sinistre care au participat sau au favorizat furtul miliardului și sărăcirea populației”, se spune în apel.

Totodată, deputații îndeamnă actuala guvernare să nu se ascundă de poporul revoltat și să nu mimeze dialogul.

”Lumea nemulțumită așteaptă să vă asumați imediat întreaga răspundere pentru situația creată și să trageți la răspundere demnitarii care au furat miliardul și au  adus republica la sapă de lemn. În caz contrar veți deveni complici ai fărădelegilor comise, veți înrăi și mai mult poporul și veți provoca o explozie socială care va pune în pericol de dispariție statul RM. Orice eventuală provocare, confruntare cu masele revoltate sau, doamne ferește, revărsare de sînge, vă vor face responsabili nu doar în fața propriului popor, dar și al istoriei”, se mai spune în apel.

De menționat că, semnatarii apelului sunt: Alecu Reniță, Vasile Para, Vasile Zgardan, Aurel Saulea, Vasile Năstase, Mihai Coșcodan, Nadejda Brînzan, Nicolae Moraru, Valentin Dolganiuc.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților