[ X ]
[ X ]
[ X ]
Curtea de Apel Chişinău a decis: Activistul „Patria” Cornel Moraru rămîne în arest preventiv
14 Ianuarie

Activistul Partidului „Patria” Cornel Moraru rămîne în arest preventiv pentru 30 de zile. Asta după ce astăzi Curtea de Apel Chişinău a respins recursul privind anularea deciziei de prelungire a arestului preventiv, transmite CURENTUL.

Curtea de Apel Chişinău a menţinut în vigoare decizia Judecătoriei sectorului Centru al capitalei din data de 9 ianuarie curent.

„Argumentele noastre juridice nu au fost luate în consideraţie. Acest dosar nu are niciun substrat juridic. Această persoană (n.r. – Cornel Morari) se află ilegal în arest”, a spus avocatul activistului.

CURENTUL.md aminteşte: Cornel Moraru a fost reținut pe data de 13 decembrie 2014, pe un termen de 72 de ore. Ulterior, instanța a prelungit termenul de arest preventiv pentru 30 de zile. Pe 9 ianuarie curent Judecătoria Centru a prelungit din nou termenul de arest preventiv cu încă 30 de zile.

Activistul Cornel Moraru este învinuit organizarea sau conducerea unor dezordini în masă, însoţite de aplicarea violenţei împotriva persoanelor, de pogromuri, incendieri, distrugeri de bunuri, de aplicarea armei de foc sau a altor obiecte utilizate în calitate de armă, precum şi de opunere de rezistenţă violentă sau armată reprezentanţilor autorităţilor. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă pînă la 8 ani de puşcărie.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților