[ X ]
[ X ]
[ X ]
CEC a mai înregistrat în cursa electorală două partide şi un candidat independent
6 Noiembrie

Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat în cadrul şedinţei de astăzi în cursa electorală pentru alegerile din 30 noiembrie 2014 încă două partide politice şi un candidat independent, transmite CURENTUL.

Primul a fost înregistrat candidatul independent Valeriu Pleşca. Astfel, acesta are două zile la dispoziţie pentru a se suspenda din funcţia pe care o deţine în prezent.

De asemenea, CEC a înregistrat în cursa electorală Partidul politic „Uniunea Centristă din Moldova” şi Partidul politic „Pentru Neam şi Ţară”, fiecare avînd pe lista electorală cîte 53 de candidaţi.

În acelaşi timp, Comisia Electorală Centrală a refuzat înregistrarea în calitate de concurent electoral a candidatului independent Stamate Petru. Potrivit membrului CEC, Vitalie Modrîngă, candidatul Stamate Petru nu a acumulat numărul necesar de semnături pentru a fi înregistrat (n.r. – 2000 de semnături).

În privinţa altui candidat independent, Anatolie Doga, CEC nu a adoptat astăzi o decizie, subiectul fiind amînat pentru o examinare ulterioară.

CURENTUL.md precizează: Pînă acum CEC a înregistrat în cursa electorală 19 partide: Partidul Democrat, Partidul Popular Creștin Democrat, Partidul „Forța Poporului”, Partidul Liberal Democrat, Partidul Liberal Reformator, Partidul Comunist Reformator, Mișcarea Antimafie, Partidul Național Liberal, Partidul Socialiștilor, Partidul „Democrația Acasă”, Partidul Popular, Partidul Comuniștilor, Partidul Liberal, Partidul „Renașterea”, Partidul „Patria”, Partidul „Acţiunea Democratică”, Partidul Verde Ecologist, Mişcarea social-politică „Ravnopravie” şi Partidul „Patrioţii Moldovei”. De asemenea, a fost înregistrat, blocul electoral „Alegerea Moldovei – Uniunea Vamală”, dar şi candidaţii independenţi Oleg Cernei şi Oleg Brega.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților