[ X ]
[ X ]
[ X ]
Anul cînd R. Moldova va obţine statut de ţară-candidat la aderare în UE
17 Octombrie

Republica Moldova va depune anul viitor cerere de aderare la Uniunea Europeană. O declaraţie în acest a făcut liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4, transmite CURENTUL.

„Este un obiectiv în care credem, spre care vom merge muncind, şi este un obiectiv foarte realizabil. Înainte să ajungem în anul 2020, pentru ca să întrunim condiţiile şi să fim ţară membră a Uniunii Europene, noi, în anul 2017 urmează să obţinem statutul de ţară candidat. În acest sens, în anul viitor urmează RM să depună cererea de aderarea la Uniunea Europeană, aşa cum prevedere procedura şi să muncim întru realizarea acestor obiective”, a declarat Vlad Filat.

Potivit preşedintelui PLDM, Republica Moldova ar urma să devină membru cu drepturi depline a Uniunii Europene în anul 2020.

CURENTUL.md precizează că, în luna aprilie 2014, Parlamentul European a votat o rezoluţie potrivit căreia Republica Moldova poate solicita intrarea în Uniunea Europeană.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților