[ X ]
[ X ]
[ X ]
Analist: „Guvernarea nu are cîmp de manevră. Este strînsă la perete”
22 August

Guvernanţii, în ajunul alegerilor parlamentare din 2014, nu au fost interesaţi să aibă un acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru a avea mîinile dezlegate. Declaraţia a fost făcută de analistul politic Igor Boţan, în cadrul dezbaterilor publice cu tema „Importanța economico-politică a Acordului Republicii Moldova cu FMI și capacitatea politică de a-l implementa”, transmite CURENTUL.

Totodată, Boţan susţine că, acum guvernarea de la Chişinău nu are cîmp de manevră şi va fi nevoită să implementeze mai multe reforme pentru a fi semnat un nou memorandum cu FMI.

„Fiind strînşi la perete, guvernanţii noştri vor trebui să accepte cele mai dure condiţii”, a declarat Boţan.

Mai mult decît atît, Igor Boţan crede că, surpriza cea mare pentru cetăţeni va fi cînd vor fi anunţate condiţiile impuse de FMI.

„Noi nu ştim absolut nimic ce vrea să facă guvernarea. Nu cred că ar fi oportun, în situaţia proastă în care se află guvernarea, să înceapă reforma administraţiei publice centrale şi locale. Aceste reforme se vor regăsi în acest acord cu FMI. Aceste reforme fac parte din precondiţiile FMI”, a conchis analistul politic Igor Boţan.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților