[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ana Guţu: Confiscarea extinsă trebuie să fie o temă de dezbateri la ordinea de zi
17 Septembrie

 

Grupul de iniţiativă pentru formarea noului partid politic „Dreapta” propune introducerea unei noi pedepse în legislaţia penală a Republicii Moldova. Despre asta a anunţat ex-deputatul Ana Guţu, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite CURENTUL.

 

Aceasta susţine că, corupţia rămîne a fi cea mai mare problemă internă a Republicii Moldova.

 

„Business-ul cu banii publici este un deziderat al partidelor politice. Asistăm la o adevărată delapidare a banilor cetăţenilor. Dreapta vine cu propunerea de a implementa de urgenţă directiva Parlamentului European care ţine de recomandarea de a amenda legislaţia penală a statelor europene şi de a introduce confiscarea extinsă a averilor funcţionarilor publici”, a declarat Ana Guţu. 

 

Potrivit ei, amendarea legislaţiei penale naţionale este imperios necesară în condiţiile Republicii Moldova.

 

„Trebuie amendată legislaţia penală. Odată cu introducerea acestei pedepse, elita politică ar demonstra că îşi doreşte cu adevărat combaterea corupţiei. Lupta cu corupţia este un proces de durată, dar devine cronic cînd nu se iau măsuri. Confiscarea extinsă trebuie să fie o temă de dezbateri la ordinea de zi. Această experienţă este larg răspîndită în statele UE”, a conchis Ana Guţu.

 

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților