[ X ]
ADEPT a lansat oficial portalul dedicat alegerilor din 30 noiembrie 2014
21 Octombrie

Asociaţia pentru Democraţie Participativă ADEPT a lansat oficial, astăzi, portalul www.alegeri.md, dedicat alegerilor din 30 noiembrie 2014, informează CURENTUL.

Potrivit sursei, scopul portalului este  să adune într-un spațiu virtual toate informațiile despre alegerile din R. Moldova , despre partidele politice și  promisiunile acestora.

„Este un portal care cuprinde cea mai exhaustivă informație  despre alegerile din R. Moldova, noi reflectăm activitatea politicienilor, ca aceștia la rîndul lor să simtă că cetățenii monitorizează acțiunile lor, și sunt cu ochii pe ei”, a declarat Igor Boțan, directorul executiv al Asociaţiei pentru Democraţie Participativă (ADEPT).

Astfel, portalul  www.alegeri.md dispune de o multitudine de informații despre viața politică din Moldova cum ar fi: profilul fiecărui concurent electoral, platforma electorală, lista candidaților, spoturi electorale, comunicate de presă, statistici care cuprind  modificările  în lista de candidați, analiza statistică a listei (balanța gender, vîrsta candidaților, vîrsta medie de candidați),  sondaje de opinie, legislație și reglementări relevante.

Grigore Stegărescu, membru al Asociației ADEPT a menționat despre faptul că în acest an a fost creată o nouă rubrică – Curier electoral, care înmagazinează mici știri despre activitatea  concurenților  electorali.

În același context, acesta a adăugat despre realizarea conectării  între platforma  promis.md, recent lansată, și a portalului alegeri.md.

Tatiana Cocerva

Inapoi la arhiva noutaților