[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un nou dispozitiv securizat destinat aplicării Semnăturii Digitale – ”ePass 2003”!
19 Februarie

Acum Semnătura Digitală poate  fi aplicată cu ajutorul noului dispozitiv  securizat – „ePass 2003”, lansat recent spre utilizare în Republica Moldova de Î.S. ”Centrul de Telecomunicații Speciale” (CTS), transmite CURENTUL cu referire la un comunicat al CTS.

Potrivit sursei, USB Token ”ePass 2003” este un dispozitiv de înaltă performanță care funcționează în baza unui un cip inteligent extrem de securizat, și are capacitatea de a stoca și securiza certificatele digitale, necesare pentru aplicarea Semnăturii Digitale.  Astfel, Semnătura Digitală încorporată de pe noul dispozitiv permite semnarea documentelor electronice cu o viteză mai mare, iar tehnologiile de ultimă generație, utilizate în această soluție, garantează securitatea și rapiditatea tranzacțiilor la un nivel avansat. Este de menționat faptul că noul dispozitiv suportă mai multe sisteme de operare, precum: Linux, MAC OSX, Windows XP SP3, Server2003, Vista, Server2008, Seven.

”CTS continuă depunerea eforturilor îndreptate spre modernizarea și implementarea semnăturii digitale în sectorul public și privat,  noul  dispozitiv  servind  drept dovadă a  acestui lucru. Încercăm  să fim în pas cu tehnologiile informaționale moderne și să le oferim utilizatorilor semnăturii digitale un grad de securitate mai avansat îmbinat cu rapiditatea și ușurința­utilizării acesteia. La fel, le oferim beneficiarilor noștri un preț atractiv la pachetul semnăturii digitale, care dispune de un număr nelimitat de semnături digitale. Este de remarcat faptul că Tokenul ePass este cel mai recunoscut în lume dispozitiv  criptografic, utilizat pentru verificarea identității în mediul online. Astfel, pachetul Semnătura Digitală oferit de CTS pe noul dispozitiv criptografic – ”ePass 2003”, este soluția perfectă pentru  comunicații și tranzacții digitale” a comentat lansarea noului produs, Directorul General al Î.S. ”Centrul de Telecomunicații Speciale”, Serghei Popovici. ­

Semnătura digitală disponibilă prin intermediul dispozitivului ”ePass 2003” poate fi utilizată în  diverse servicii electronice, precum: e-Raportare (CNAS, CNAM), e-Factura, e-Declarații, e-Achiziții, serviciile  Biroului de credit, și multe altele. Dispozitivul  „ePass” este acordat cât în combinație cu serviciile de certificare ale centrului de certificare a cheilor publice, atât și în calitate de produs separat.

Pentru mai multe detalii cu privire la obținerea pachetului Semnătura Digitală vă rugăm să accesați site-ul Centrului de certificare a cheilor publice pki.cts.md.

„ePass 2003” a fost avizat, marți, 10 Februarie a.c., de Serviciul de Informații și Securitate (SIS), organul abilitat prin lege cu elaborarea și promovarea politicii de stat și cu exercitarea controlului în domeniul aplicării semnăturii digitale. Astfel, conform avizului dispozitivul securizat „ePass 2003” este în conformitate  cu Legea Republicii Moldova privind semnătura electronică și  documentul electronic Nr.91 din  27.06.2004 și “Normele tehnice în domeniul semnăturii digitale”, aprobate prin Ordinul directorului Serviciului de Informații și Securitate nr. 64 din 07.12.2006.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților