[ X ]
[ X ]
Un jurnalist și-a lansat blog despre vinuri
15 Aprilie
foto: facebook.com/AndreiCibotaru

Jurnalistul Andrei Cibotaru a lansat astăzi blogul www.finewine.md, unde va scrie despre vinurile de calitate și care merită promovate, scrie SHOK.md.

Solicitat de sursa citată, el a dezvăluit de unde a venit ideea, care e misiunea blogului, dar și ce planuri are în acest sens.

“Ideea de a deschide un blog vinicol mi-a venit o lună în urmă, la Dusseldorf, la expoziția ProWein. Expozitia a fost vizitată de peste 1000 de jurnaliști și bloggeri. Am discutat atunci cu mai mulți bloggeri, care s-au arătat surprinși că în Moldova – țară cu tradiții vinicole – nu avem un blog specializat”, a declarat Andrei Cibotaru.

Bloggerul a spus că, în curând, va lansa o aplicație specială, care va ajuta consumatorii să asocieze corect bucatele cu tipurile de vin: “ de exemplu, bifezi “friptura de pui” și aplicația îți recomandă cu ce vin anume se asociază această mâncare”.

“La fel, voi organiza cu regularitate degustații tematice pentru bloggeri, jurnaliști, și alții”,  a mai spus jurnalistul.

Andrei Cibotaru a comunicat că, prin acest blog, vrea să promoveze consumul corect de vinuri – “o noțiune pe care în Moldova o înțelegem deseori atât de greșit”. „Moldovenii ar trebui să poată deosebi un vin bun, să-l poată asocia corect cu o mâncare, să deosebească nuanțele unui buchet, etc.”,  a adăugat el.

Totodată, bloggerul și-a exprimat speranța că va avea timp și idei pentru a publica articole minim o dată în 2-3 zile.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților