[ X ]
[ X ]
[ X ]
Studenții europeni au luat lecții de IT management de la profesioniștii moldoveni
22 Iulie

Asociaţia studenţească BEST Chişinău a organizat în perioada 6 -15 iulie cursul de vară “IT-lligent Manager – How to lead?” pentru tinerii interesaţi de domeniul tehnic și managerial. În cadrul cursului de vară au participat 21 de studenţi cu profil tehnic veniţi din toate părțile Europei și 2 co-organizatori internaționali din Lviv și Tallinn, transmite CURENTUL.

Participanții au beneficiat de un set de lecții ce au fost facilitate de către manageri de proiecte din domeniul IT: Ivan Zarea – asistent universitar la UTM, developer și manager de proiecte; Adriana Moșnoi – specializată în tehnologii informaționale și manager de proiecte la compania Propeople; Ilie Dercaci – lector la UTM, specializat în tehnologii informaționale și resurse umane; și Camelia Codarcea, co-fondatoare a ONG-ului ”Agile Hub” din Brașov.

Activitățile academice ale cursului au avut loc cu suportul Direcției Generale de Educație, Tineret și Sport. În timpul cursului de vară, studenții au participat la un studiu de caz în care au avut șansa să-și exerseze abilitățile de manager: planificau procesul de lucru, angajau oameni, plăteau salarii și motivau angajații pentru a ajunge la obiectivul principal al proiectului său IT.

Evaluarea finală a testat abilitățile studenților internaționali de a comunica, analiza critic și studia meticulos situații care s-au întâmplat în companii reale. Istoriile de eșec ale startup-urilor din toată lumea au fost descompuse, discutate și replanificate – cei 21 de studenți internaționali învățând lecții din exemplele altora. În urma evaluării participanții au primit credite ECTS – conform prevederilor Procesului de la Bologna.

CURENTUL.md precizează:  BEST Chişinău este un grup local al Board of European Students of Technology, organizaţie studenţească de nivel european, apolitică și nonprofit, fondată în 2007, care are drept scop facilitarea relaţiei dintre studenţi, companii şi universitate.

Inapoi la arhiva noutaților