[ X ]
[ X ]
[ X ]
Serviciul TV furnizat contra plată prin reţele de cablu, în continua scădere
12 Iunie

Datele statistice privind evoluţia pieţei serviciului de televiziune (TV) furnizat contra plată prin reţele de cablu, publicate  de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), arată că în primul trimestru al anului curent pe piaţă a fost înregistrată o scădere uşoară a numărului de abonaţi la serviciul TV contra plată pe fundalul unei creşteri neînsemnate a veniturilor din vânzarea acestui serviciu, transmite Curentul.md.

Potrivit situaţiei din 01.04.2014, din totalul de 283,3 mii de abonaţi la serviciul TV contra plată 76% erau abonaţi la reţele TV prin cablu, 20,3% – la reţele IPTV, 2,6% – la reţele prin satelit şi 1% – la reţele MMDS.

Urmare a acestei evoluţii, venitul mediu lunar per abonat (ARPU) al furnizorilor serviciului TV contra plată s-a redus cu 8,5% şi a alcătuit 47,9 lei. Practic, toţi furnizorii de pe acest segment de piaţă au înregistrat un ARPU mai mic decât cifra nominalizată. Doar SA „Moldtelecom”, care oferă servicii IPTV, a depăşit acest nivel, obţinând un venit mediu lunar per abonat de 67,4 lei.

În perioada de referinţă, cotele de piaţă deţinute de cei mai mari furnizori ai serviciului TV contra plată nu au suferit schimbări semnificative. Cele mai importante cote pe piaţă, în funcţie de cifra de afaceri, au fost deţinute de SRL „Sun Communications” – 29,3%, SA „Moldtelecom” – 25,3%, SRL „Focus sat” – 4,1%, SRL „AMT” – 4,6%. Celorlalţi furnizori le-a revenit o cotă cumulată de piaţă de 36,7%.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților